Newsletter

Upišite Vaše ime i email i prijavite se na naš Newsletter kako bi Vam slali nove vrijedne informacije vezane uz Feng Shui, Svjesnu prehranu, Osobni razvoj i slične teme!

Budim se i rastem, prijatelju moj

Shiatsu

Shiatsu je tisućama godina bio, i do danas ostao pravo svakog čovjeka da spozna svoje cjelokupno energetsko tijelo: fizičko, emocionalno, mentalno i duhovno.

Takav se oblik prirodnog iscjeljenja, koji u sebi sadrži mnoge elemente dijagnostičkog, energetskog, intuitivnog i terapeutskog (iscjeliteljskog) pristupa, kroz prošlost stalno razvijao i usavršavao, pa je tako danas prilagođen zahtjevima i potrebama današnjeg čovjeka.

Osnovni shiatsu „alat" su ruke (palac, dlan), a pomoćni noge (koljena, stopala). Različitim načinima dodirivanja (pritiskom, gnječenjem, ljuljanjem, istezanjem, trljanjem...), osim mišića, kostiju i drugih tkiva, učimo osjetiti i uravnotežiti suptilnu životnu energiju u kanalima zvanim meridijani. Meridijani, u suradnji s nervnim sustavom, hrane naše organe, potičući mehanizme samoiscjeljenja i omogućavajući duboku eliminaciju iz svih organa.

Tek tada se naše tijelo nalazi u ravnoteži (a to znači da energija nije ni u višku, niti u manjku). Ako je energija u nekom meridijanu u višku (blokirana) ili u manjku (ispražnjena), onda će takav problem dovesti do slabosti organa, koji je povezan s odgovarajućim meridijanom.

Posebnost i ljepota shiatsu dodira i tretmana je što se izvodi na odjevenom tijelu, pa je primjenjiv u svim situacijama i prilikama (na poslu u sjedećem položaju, u prirodi u sjedećem ili ležećem položaju, u spavaćoj sobi na krevetu, te, naravno, kao specifičan terapeutski tretman u shiatsu prostorijama).

U ovoj rubrici

Temeljni shiatsu seminar

Temeljni shiatsu seminar predstavljaju tri različite tematske cjeline: 1. Shiatsu leđa 2. Shiatsu nogu 3. Shiatsu ramena, vrata i glave Seminar se održava vikendom (subota i nedjelja) ili preko tjedna u večernjim satima....

više >

Shiatsu studij

Odabrati shiatsu edukaciju znači odabrati rad na sebi....

više >

Shiatsu tretmani

Shiatsu tretman predstavlja duboki rad na različitim strukturalnim prioritetima primatelja: kostima, mišićima, živcima, ligamentima/tetivama, zglobovima, fasciji, meridijanima... u svrhu uravnoteženja zdravlja....

više >

Naslovnica Aktualno O nama Mapa weba Kontakt

Mejra Sejdić Mitrović
""Počela sam proučavati feng shui i prirodnu prehranu, a Shiatsu studij se nametnuo kao prirodan slijed, naročito nakon Vesninih predavanja u sklopu Feng shui studija. U podržavajućem okruženju čitave grupe i uz podršku učitelja, učim kako više voljeti i prihvaćati sebe i druge. ..."
više...