Newsletter

Upišite Vaše ime i email i prijavite se na naš Newsletter kako bi Vam slali nove vrijedne informacije vezane uz Feng Shui, Svjesnu prehranu, Osobni razvoj i slične teme!

Budim se i rastem, prijatelju moj

Disanje

Život počinje i završava dahom pa biti pun životne energije znači duboko i svjesno disanje koje većina nas zanemaruje. Vratimo se početku i učimo zajedno kako pravilno disati. 

 „Već 26 godina izučavam svjesnu prehranu, shiatsu, meditaciju, vježbe za duh i tijelo... i svima im je zajedničko disanje. No, ne bilo kakvo. Naime, kada god svojim klijentima ili studentima kažem da trebaju učiti o disanju, oni u prvi mah budu iznenađeni jer misle pa kako to da su živi, ako ne dišu.

Postoji izuzetna razlika između toga da smo nekako živi kada plitko, nesvjesno dišemo i kada smo puni životne energije koristeći duboko, svjesno disanje. Svaka stanica našeg organizma jest sustav za proizvodnju energije pomoću kisika. Zato je važno ovladati procesom što BOLJE ISKORISTIVOSTI kisika kako bi hranili naše organe, pojačali fizičko, emocionalno, mentalno i duhovno zdravlje."

NESVJESNO, PLITKO DISANJE (narušava središte naše ravnoteže i centar moći): oštećenje srca, slabost pluća, atrofirana tkiva, česta bezvoljnost, napeti mišići i određeni djelovi tijela, previše misli, pogrbljenost leđa, fizička neizdrživost, nesamopouzdanje, neizdržljivost bilo koje boli, slab imunološki sustav, slab oporavak od neke ozljede, prebrzo starenje, bolno grlo ili promuklost, bolni zglobovi, glavobolje, dišni i probavni problemi, pjevanje iz grla, nekoordiniranost fizičkih pokreta, frigidnost, impotencija, prebrza ejakulacija, suženi način mišljenja, emotivna ranjivost, depresija, slabo pamćenje, brzo fizičko i mentalno umaranje, slaba intuicija ili nepovjerenje prema unutarnjem vodstvu, stidljivost, zamuckivanje, slabe vizije, „previše radim bez adekvatnih rezultata", stres se teško eliminira, hladne ruke i noge, sklonosat grčevima u tijelu...

SVJESNO, DUBOKO DISANJE (razvijamo i ojačavamo središte naše ravnoteže i centar moći): potiče stvaranje iscjeliteljske energije, umiruje um i pojačava intuiciju, oživljava i izoštrava „ unutrašnji" vid i sluh, omogućava elastičnost i protočnost svih plućnih režnjeva; potiče odmaranje i rasterećenje srca, reguliranje krvnog tlaka, pravilno držanje tijela; ublažava govorne poremećaje i razvija boju i visinu glasa; utječe na pokretljivost i odčepljenost ustajale energije u zglobovima, ravnomjerno raspoređena cirkulacija po tijelu, snažnija i životnija starost, brži oporavak od bolesti, snažnija probava, sjajnija i zategnutija koža, jačanje samopouzdanja i prihvaćanje različitosti, široka svijest slušanja, dobar san, meditativnost, povećane sportske sposobnosti s manji trošenjem životne energije, izdržljivost, izuzetne tjelesne, mentalne, emotivne i duhovne sposobnosti, zdravi i životni spolni organi, „problem vidim kao rješenje", snažan imunološki sustav...


Zato nema granice u dobi ili spolu (i djeca i tinejdžeri, i poslovni ljudi i domaćice i starije osobe, i terapeuti...) kada je riječ o izučavanju svijesti o vlastitoj životnoj energiji zvana dah. Važno je ŠTO PRIJE KRENUTI i imati na umu da NIKADA NIJE KASNO.

Vesna Ljubičić, učiteljica i konzultantica svjesne prehrana i shiatsu terapeut

U ovoj rubrici

Početna radionica disanja

Ova radionica održava se u prostorima Učilišta Bio-vizija. S obzirom na način izvođenja, svakom polazniku se savjetuje da sa sobom ponese trenirku (ili neku drugu udobnijnu odjeću) te deblje čarape, a u koju se mogu presvući u našim prostorima....

više >

Evaluacijska radionica disanja

Za sve koji su prošli Početnu radionicu disanja pripremili smo jednosatne evaluacijske radionice na kojima se zajedno s Vesnom Ljubičić uče nove tehnike kao dodatak na već usvojene....

više >

Naslovnica Aktualno O nama Mapa weba Kontakt

Mejra Sejdić Mitrović
""Počela sam proučavati feng shui i prirodnu prehranu, a Shiatsu studij se nametnuo kao prirodan slijed, naročito nakon Vesninih predavanja u sklopu Feng shui studija. U podržavajućem okruženju čitave grupe i uz podršku učitelja, učim kako više voljeti i prihvaćati sebe i druge. ..."
više...